Çikolata Müzesi - Köln




Çikolata severlerin aklını başından alacak mekan;

 Köln- Çikolata Müzesi.

Dom meydanını gördüğünüzde Ren nehrini solunuza alıp, kıyı boyunca 300m. yürürseniz bu tatlı mekana kavuşursunuz.
 Giriş ücreti 8 Euro ve girişte Lindt çikolata ikram ediliyor.
Çikolata tarihi, çikolata paketleri kullanılarak anlatılmış.Geçmişe özlem duyanlar bu paketlerden gözlerini alamayacaklar.
Resimdeki ağaç, kakao çekirdeğini simgeliyor. Alt kısmında çikolata havuzu mevcut. Müzeyi gezen misafirlere, bu havuzdaki çikolataya bandırılmış gofretlerden ikram ediliyor. Tekrar tekrar almak istiyorsunuz. Harika değil mi :)

The place can take chocolate lovers' mind out;

Cologne- Chocolate Museum

When you see Dom square, you walk 300meters along the Rhein river at your left and you will see the Chocolate Museum.
Entrance ticket price is 8 Euro and Lindt chocolate is given at the entrance.
Chocolate history is described by using chocolate packets. Those who miss the pass can't take their eyes away from these packets.
The tree in the photo symbolise cocoa bean.
There is a chocolate pool under the tree. Wafers dipped in chocolate pool is being served to the visitors. You would like to be served again and again. It is wonderful, isn't it?

 
 

 

 
 
 
Benim küçüklüğümde Sarelle çeşmeleri vardı. Sarelle dükkanından kiloyla çikolata alırdık. Satıcı çeşmeyi açıp çikolatayı kaba doldururken, çeşmeye ağzımı dayadığımı ve kana kana çikolata içtiğimi hayal ederdim. O çeşmelerden her mahalleye yapılmalı bence :) Çikolatacılara buradan sesleniyorum. Çikolata çeşmesi istiyorum beeenn! Köln çikolata müzesinde de çikolata çeşmesi yoktu:(  ama havuzu vardı. Bende o havuza dalmayı hayal ettim görünce.
Ya dalacam ya içecem yani :)
 
 
 
Çikolatanın nasıl yapıldığı baştan sona anlatılıyor.
İçeride küçük bir çikolata fabrikası var. İmalatta kullanılan makinaları ve çikolata üretimini canlı canlı görebiliyorsunuz.
Hem içeride hemde müze çıkışında çikolata satışı var. Şekil şekil çikolatalar. Lezzetleride harika. Çok pahalıda değil üstelik. Makul fiyatlarda.
 
How the chocolate manufactured is described from beginning to the end. There is a small chocolate factory inside. You can see the chocolate production and the machines using in manufacture. There is chocolate sale both inside and at the exit of the museum. The chocolates are very delicious and their prices are also affordable.
 
 
 
 
 
 
Çikolatayı sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama bu müzeyi küçük büyük herkes gezmeli.
 
ÇİKOLATA MUTLULUKTUR :)
 
I don't know there is anyone who doesn't love chocolate, but everyone should visit this museum
 
THE CHOCOLATE IS HAPPINESS :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Legoland Almanya

Münih Hayvanat Bahçesi